A tudás egyetlen forrása a tapasztalás.

Einstein

Ila Erős
logo

CAS

„C” (Creating change): A változás beindítása, azaz a kívánt pálya megteremtése.
 
Ebben a szakaszban a kérdőív arra kérdez rá, hogy mi lett a sorsa a korábbi változási kezdeményezéseknek, valamint arra, hogy van-e világos és közös iránya a változásnak, illetve hogy van-e sürgetettség érzés, vagy elégedettek azzal, ami van.
 
„A” (Accelerating change): A változás kiterjesztése,  a stratégiai változás előrehaladásának és kiépülésének a felgyorsítása.
 
Ebben a szakaszban a kérdőív arra kérdez, hogy van-e a szervezetben képesség, források, prioritások, valamint arra, hogy van-e elkötelezettség, lelkes részvétel, vagy csak ímmel-ámmal zajlik a közreműködés. Végül arra is rákérdez a kérdőív, hogy hasonló értékek mentén dolgoznak-e az emberek mint ami a változást jellemzi, mert ekkor van esélye a tartós eredménynek.
 
„S” (Sustaining change): A változás fenntartása, azaz a stratégiai változás tartóssá tétele, intézményesítése és folyamatos táplálása.
 
Ebben a részben arra kérdez a kérdőív, hogy mennyire összehangoltak a rendszerek, hiszen ha valamelyik alrendszer kilóg, akkor gyengíti a változás hatásosságát. A magatartások összehangoltsága egy másik fontos tényező, különösen az nem mindegy, hogy a vezetők a magatartásukkal támogatják a változás értékeit vagy ellene hatnak. A harmadik fő tényező a megfelelő mérőszámok alkalmazása, nyomon követése és a tanulás a tapasztalatokból.
 
A kérdőívet vezetői és beosztotti csoportok egyaránt kitölthetik. Ha különböző csoportok töltik ki, akkor a csoporteredmények összehasonlíthatóak. Ez jó képet adhat arról, hova jut kevesebb információ, hol látják a helyzetet sötétebben vagy optimistábban. Ha választani kell, azokkal érdemes kitöltetni, akiknek a véleménye, hozzáállása hatással van a változás sikerességére.
 
A CAS egy konkrét változás előrehaladását méri a szervezetben. Ezáltal pontos és éles felvételt állít elő átfogó és elnagyolt benyomások helyett. A CAS gondolati-szerkezeti vázat ad a változás-változtatás üzleti folyamatához. Útmutatóként szolgál a változáshoz, létrehozza a szükséges szókincset a vezetők számára, hogy hozzáértően és kreatívan tudjanak a változási témákról beszélni, és problémákat tudjanak megoldani. Tájékoztat azokról a vezetési tényezőkről, amelyekre a leginkább szükség van sikeres és tartós eredményeket hozó változáshoz.
 

Mások mondják rólam